Boligforeningens dokumenter
Her fremgår alle boligforeningens dokumenter
Formålet med disse dokumenter er, at give et overblik over de regler m.m., der gælder for andelshaverne. Samtidig skal håndbogen give svar på en række praktiske spørgs- mål om byggetilladelser, overdragelser osv. For at gøre disse oplysninger så fyldestgørende som muligt, modtager bestyrelsen gerne kommentarer og forslag til håndbogens indhold.
Håndbogen
Det er vigtigt, at andelshaverne passer på håndbogen, og ajourfører den, når der udkommer rettelser.
Håndbogen hører til andelen, og skal således overdrages ved salg af andelen. Mange af andelshaverne har boet i ejendommen i mange år, nogle familier i flere generationer.
Blandt disse, men også blandt nogle af de nytilkomne, er der interesse for foreningens historie. Håndbogen indeholder derfor også et afsnit, der omhandler dette.
Reparation og vedligeholdelse
Boligforeningen sørger for reparation og vedligeholdelse af:
- alle installationer uden for de enkelte lejligheder
- vandrør frem til de afspærringsventiler, der er til de enkelte lejligheder. Dog ved- ligeholdes målerne af foreningen
- Maling af faldstammer, som foreningen har udskiftet eller repareret, påhviler den enkelte andelshaver
- Vandlåse fra gulvafløb i badeværelser
- Gasinstallationer indtil måler
- Elinstallationer indtil måler
- Centralvarmeinstallationer (rør, radiatorer og termostater) **) • fællesantenne og bolignet til og med stikdåse
- Dørtelefonanlæg (dog ikke evt. ekstratelefoner)
Reparationsarbejder, som foreningen skal betale, skal være aftalt med viceværten eller bestyrelsen før udførelse.
Læs mere i “Reparation og vedligeholdelse”.
Praktiske oplysninger
Ved enhver form for bygningsarbejde skal bestyrelsens skriftlige tilladelse foreligge.
Bygningsarbejder, der kun omfatter en enkelt lejlighed kræver ikke en byggetilladelse fra kommunen.
Bygningsarbejder, der medfører ændringer i de bærende konstruktioner, skal anmeldes til kommunen. Der skal i den forbindelse udarbejdes styrkeberegninger.
Læs mere i “Praktiske oplysninger”.
Hvis uheldet sker - beredskab
Beredskab ifm røg/brandalarm
Bring dig selv og din hustand i sikkerhed først. Dernæst kan du advare naboer og andre.
Såfremt der er kommet vand i kældrene, gælder det om at få det ud så hurtigt som muligt. Foreningen råder over følgende:
1 dykpumpe, som er beregnet til at sænkes ned i et af de 3 pumpehuller, der findes i kældergangen i nr. 12, nr. 5 og i hjørnet mellem Glahns Allé og Borgmester Godskesens Plads. Pumpen ligger under køkkentrappen i nr. 12.
1 pumpe, som kan anvendes i vandhøjder helt ned til 2 mm. Pumpen er i varmecentralen.
1 støvsuger, som også kan suge vand. Den er placeret i rum 0, hvortil der er adgang via den udvendige trappe til højre for nr. 29/31 samt fra kældergangen.
1 støvsuger, som også kan suge vand. Den er placeret i værkstedet/varmecentralen.
Læs mere i “Hvis uheldet sker”.
Ordensregler
Grundlaget for ordensreglerne er, at man skal vise hensyn overfor de øvrige beboere. Endvidere skal man sørge for at slide mindst muligt på bygningen og installationerne i denne.
For alle beboere gælder følgende regler:
- Støjende adfærd, herunder brug af værktøj eller larmende husholdningsmaskiner, må kun forekomme på hverdage mellem kl. 7.00 og 22.00, og i weekender samt helligdage mellem kl. 9.00 og 20.00.
- Når man ser bort fra småfugle og akvariefisk, kræves bestyrelsens tilladelse for at man må holde husdyr. Det er tilladt at holde kat, såfremt det ikke er til gene for de øvrige beboere. Der gives ikke tilladelse til hundehold, og evt. pasning af andres hund må kun ske i begrænset omfang.
Læs mere i “Ordensregler”
Vedtægter
Foreningens hjemsted og formål:
§ 1. Foreningen, hvis navn er Boligforeningen “Dalgas”, har som hjemsted Frederiksberg kommune.
§ 2. Foreningens formål er, at eje og administrere ejendommen matr. nr. 27 dk af Frederiks- berg, samt at skaffe medlemmerne gode boligforhold.
Stk. 2. Ejendommen indeholder 79 andelslejligheder og 1 funktionærlejlighed.
Læs mere i “Vedtægter (2011)”.
Seneste årsrapport
Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for regnskabsklasse A, andelsboliglovens § 5, stk. 12, og § 6, stk. 2 og 8, og foreningens vedtægter.
Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2024 samt af resultatet af foreningens aktiviteter for regnskabsåret 1. januar – 31. december 2024.
Læs mere i “Årsrapport 2024”.
Generalforsamling 2024
Referat of den ordinære general forsamling som blev afholdt d. 10. marts 2024 i Frederiksberg Hallernes selskabslokaler. Antal reprxsenterede andele: 45. Heraf 7 ved fuldmagt.
Ole Andersen startede med at konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt jf. § 26 (varslet d. 15. januar 2024 og endelig indkaldelse d. 28. februar 2024) og dermed fuldt beslutningsdygtig. Generalforsamlingen var enig i dette. Bestyrelsen blev præsenteret (Ivar, Rasmus, Thomas, Henrik til stede, afbud fra John) samt Annette som kasserer. Ole informerede om, at punkt 6, grundet okonomiens forventede storrelse, ville fordre skriftlig afstemning.
Læs mere i “Referat Generalforsamling (2024)”.
Generalforsamling 2025
Referat of den ordinære general forsamling som blev afholdt d. 9. marts 2025 i Frederiksberg Hallernes selskabslokaler. Antal reprxsenterede andele: 36. Heraf 2 ved fuldmagt.
Jonas Vestergaard startede med at konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt jf. § 26 (varslet d. 17. januar 2025 og endelig indkaldelse d. 14. februar 2025) og dermed fuldt beslutningsdygtig. Generalforsamlingen var enig i dette. Bestyrelsen blev præsenteret (Ivar, John, Rasmus, Henrik og Thomas) samt Michelle (kasserer og suppleant) og Oliver (suppleant).
Læs mere i “Referat Generalforsamling (2025)”.